top of page

הליך שימוע, זהו הליך ביניים בו עוה"ד יושב יחד עם התובע או הפרקליט הממונה,  לפני הגשת כתב אישום בעניינו של אדם ומטרתו לתת לחשוד ולעורך דינו, הזדמנות להציג את טענותיהם בפני הרשויות כך שבסופו של דבר תמנע מדינת ישראל מהגשת כתב אישום.

 

בהתאם לחוק, בעבירות מסוג פשע, (עבירות שדינן מעל 3 שנות מאסר), על רשויות התביעה להודיע לחשוד על זכותו לשימוע, על מנת שהאחרון יוכל לפנות אליה תוך 30 יום בבקשה מנומקת מדוע יש להימנע מלהגיש בעניינו כתב אישום.

 

הוזמנת לשימוע?

עו"ד מעיין חיימוביץ  מסבירה על הליך השימוע ותכליתו וכיצד ניתן להיערך אליו בהתאם.

זכות השימוע במהותה היא נגזרת של זכות הטיעון- אחד מיסודות המשפט ולפיה, מדינת ישראל אינה יכולה לקבל החלטה הפוגעת בזכותו ובמעמדו של אדם, אלא לאחר שניתנה לו הזדמנות לטעון טענתו ולומר את דברו - עקרון זה נגזר מאחריותה של הרשות כנאמן הציבור ותכליתה היא הגינות כלפי כל אדם -  כלפי החשוד מזה וכלפי האינטרס הציבורי מזה.

 

סעיף  60א הנו תיקון חדש יחסית (2005)  לחוק הפלילי ובמהותו מחייב את זרועות המדינה תביעות או פרקליטות, ליידע את החשוד כי שוקלים להגיש כנגדו כתב אישום בגין עבירה מסוג "פשע" (עבירה שדינה 3 שנות מאסר ומעלה) - זאת בטרם גובש כתב אישום.

  

כך רשאי החשוד לפנות אל זרוע הפרקליטות או התביעה, תוך פרק זמן של עד 30  יום ולהציג בצורה מנומקת את טענותיו שמטרתן כמובן, מניעת כתב אישום נגדו. 

 

הליך שימוע יכול להביא לתוצאה של סגירת תיק באחת משלושת הסיבות הבאות:
 

1. חוסר עניין לציבור 

מצב בו עורך הדין מבין כי הלקוח אכן עבר את העבירה אבל הצליח לשכנע את זרוע המדינה שאין במשפט העתידי עניין ציבורי או תועלת כלשהי.  

במקרה של סגירה בנסיבה זו – יישאר לחשוד רישום ברישום המשטרתי הפנימי.

 

2. חוסר ראיות 

מצב בו הסניגור הצליח לשכנע את זרוע המדינה כי לא עומדות בפניהם ראיות מספיקות להוכחת אשמתו של החשוד וכי אם יוגש כנגדו כתב אישום ישנו סיכוי טוב שהוא יזוכה.

במקרה של סגירה בעילה זו – יישאר לחשוד רישום ברישום המשטרתי הפנימי.

 

3. היעדר אשמה = זיכוי מוחלט!!!

במצב זה הסניגור בעצם הצליח להוכיח לזרוע המדינה כי הלקוח שלו, החשוד, זכאי ונקי מכל רבב! 

חשוב לדעת: מקרה זה הינו היחיד שבו לא יישאר לחשוד כל רישום ברישומים המשטרתיים.

 

 

חשוב לדעת שסגירת תיק בהליך שימוע, הינו הליך מורכב הדרוש לאסטרטגיה והכנה מוקדמת מראש זאת כיוון שהזכות לשימוע היא "הזדמנות חד פעמית" ולכן לפני פגישה והגשת בקשה לזרועות המדינה, שמטרתה מניעת הגשת כתב אישום, יש להיוועץ בעו"ד פלילי שמכיר מלפני ומלפנים את הליך השימוע ומתמחה בסדר הדין הפלילי, היות ומילה שנאמרת או נכתבת וכל מסמך שמועבר לידי זרועות המדינה במסגרת הליך השימוע, עלול לשמש גם כנגד החשוד, כיוון שהוא הופך להיות חומר חקירה שנאסף לתיק.

 

 

עו"ד חיימוביץ זמינה 24 שעות ביממה ותתן מענה לכל בעיה.

צרו קשר 052-355-9949

 

עו"ד מעיין חיימוביץ'

052-355-9949

זכות השימוע - סעיף 60א
עו"ד מעיין חיימוביץ, סנגור פלילי

 

 

Your details were sent successfully!

bottom of page