top of page

 

 

עו"ד צבי וישנגרד (44), בעל שם ומוניטין רב בייצוג מקצועי של חייבים בהליכי פשיטת רגל, מחיקת חובות, ביטול עיקולים, קבלת הפטר. ליצירת קשר עם עו"ד וישנגרד 03-9786685

 

האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני הבוחן את נסיבות העניין הספציפי.

 

 

 

מרגישים שהנושים ממתינים לכם מאחורי כל קרן רחוב או שיחת טלפון לא מזוהה? נאבקים בחובות ומתקשים לעמוד אפילו בתשלומי הריבית? ובכן, אתם לא לבד.

 

 

 

 

 

 

בכל שנה נפתחים בישראל אלפי תיקי פשיטת רגל ובשנת 2013 לבדה נפתחו כ-5,600 תיקים. עסק שקרס, הלוואות שהפכו לכדור שלג, גירושין, פיטורין או פשוט התנהלות כלכלית לא נכונה, חובות יכולים להיות מנת חלקו של כל אחד ואחד מאיתנו. כעת, כדאי לדעת שקיים פיתרון יעיל למחיקת חובות במהירות וביעילות. הכירו את הרפורמה בהליכי פשיטת רגל אשר נכנסה לתוקפה בספטמבר 2013. זוהי רפורמה אשר שחררה לא מעט גלגלי הצלה לחייבים שהרגישו שהם טובעים בים מצוקותיהם הכלכליות. 

 

אחד מסמליה המרכזיים של הרפורמה הוא לוח זמנים קבוע וברור - עד 18 חודשים לדיון בעניינו של החייב ועד ארבע שנים בסך הכל לקבלת הפטר מלא. בעבר, הליכי פשיטת רגל לא היו מוגבלים בזמן. כפועל יוצא מכך, הם נמשכו ונמשכו לאורך שנים, מייאשים בדרך את החייב והנושים כאחד. בהתאם לרפורמה, ניתן כיום למחוק ביעילות חובות בתוך ארבע שנים בלבד ולחזור לפעילות רגילה כעבור ימים ספורים. הליכי פשיטת רגל רלבנטיים לאנשים פרטיים ו/או עצמאים (כולל גם עוסקים מורשים). איך זה עובד? ובכן, הנה התשובה על קצה המזלג.

 

הגשת בקשה לפשיטת רגל, עיכוב הליכים ובדיקת תביעות חוב

 

מחיקת חובות במהירות באמצעות הרפורמה לפשיטת רגל מתחילה בשלב ראשון עם הגשת בקשה לפשיטת רגל ומתן צו כינוס. בתוך כשבועיים עד שלושה, ניתן צו כינוס לנכסי החייב ובמקביל מעוכבים כל הליכי ההוצאה לפועל כנגדו. כן, כולל עיקולים, הגבלות על רישיון נהיגה, הגבלות על פתיחת חשבון בנק ועוד. שימו לב, גם עד מתן צו הכינוס ואפילו לפני הגשת הבקשה לפשיטת רגל, החייב יכול לקבל באופן מיידי צו עיכוב הליכים ל-90 יום לפי התיקון לחוק הוצאה לפועל. צו זה ניתן לחייב ברוח סעיף 77א לחוק אשר מאפשר לרשם הוצאה לפועל להקפיא הליכים בעקבות המלצה על פשיטת רגל. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עם הגשת הבקשה ממונה מנהל מיוחד לתיק והנושים יכולים להגיש בתוך חצי שנה את תביעות חוב שלהם כלפי החייב. המנהל המיוחד, ביחד עם החייב, עורכים בדיקה של תביעות החוב. בהתאם לתוצאות בדיקה זו, המנהל יגבש עבור החייב תוכנית פירעון ריאלית. אגב, כבר כאן ניתן לציין שני יתרונות מרכזיים. ראשית, הבדיקה שמבוצעת על ידי החייב והמנהל המיוחד מאפשרת התנגדות לתביעות חוב וביטול חלק מהן. שנית, תביעות חוב אשר טפחו בעקבות ריביות, קנסות או הוצאות שונות (כמו למשל שכר טרחת עורכי דין), מצטמקות חזרה לגודלן הטבעי. רק לאחרונה טיפלתי במשרדי בחייב אשר מצבת החובות שלו צללה מכ-12 מיליון שקלים לכ-200,00 שקלים בלבד (!). 

 

דיון וקבלת הפטר – היכונו למחיקת החובות

השלב השני של ההליך הוא התקופה שבין קבלת צו הכינוס ובין הדיון שמתקיים בעניינו של החייב. חשוב להדגיש כי למרות שהרפורמה מדברת על 18 חודשים, בפועל התקופה מתארכת והדיון יתקיים כעבור כשנתיים. במסגרת דיון זה נבדקת יכולתו הכלכלית של החייב והתנהגותו במועד יצירת החובות ולאחר מכן. לרוב, יינתן לחייב צו הפטר מותנה אשר כפוף להסדר תשלומים למשך תקופה של 48 חודשים נוספים (מבוסס על תוכנית הפירעון שגובשה על ידי המנהל המיוחד).

 

במילים פשוטות, בתוך ארבע שנים לכל היותר ממועד הגשת הבקשה הראשונה החייב עשוי לקבל הפטר מלא ומרבית חובותיו ייעלמו כלא היו.

 

תוכנית הפירעון מורכבת בדרך כלל מתשלומים חודשיים ו/או מימוש נכסים קיימים. בעניין זה יודגש כי למרות שחייבים רבים חוששים מפני מימוש דירת המגורים שלהם, זהו לא אחת חשש סרק. לדוגמה, אם בדירה מתגוררים בן זוגו של החייב וילדיו, מימוש הנכס יהיה רק כ"נכס תפוס" וערכו נמוך בהתאמה. דהיינו, לנושים לא תצמח תועלת ממימוש הדירה והחייב לא ייאלץ למכור את ביתו. במידה שהחייב איננו מסוגל לשאת אפילו בתשלומים נמוכים, ייתכן שכבר במעמד הדיון יינתן לו הפטר מלא (ובמילים מקצועיות – הפטר חלוט). 

 

הסדר נושים וקבלת הפטר תוך פחות משנתיים

לאורך כל התקופה החייב יכול לגבש מול נושיו הסדר אשר יאפשר לו קבלת צו הפטר מלא. לא מזמן הגיע למשרדנו חייב אשר חובותיו עמדו על סך של כ-240,000 שקלים. בזכות ייעוץ נכון ועבודה מקצועית מדויקת, הצלחנו לסיים את ההליך עם הסדר נושים על סכום של כ-60,000 שקלים בסך הכל. כיצד? ובכן, בשלב ראשון הוגשו כנגד החייב תביעות חוב בסך של 170,000 שקלים בלבד (תביעות אחרות כלל לא הוגשו ובוטלו אוטומטית). לאחר מכן, תביעת חוב אחת בסך 40,000 שקלים נדחתה, והוסרו ריביות בשיעור של כ-50,000 שקלים. בסופו של דבר, החייב הציג לנושיו הסדר מספק בעבור מחצית מהיתרה (60,000 שקלים) ובתוך קצת יותר משנה קיבל הפטר מלא לחובותיו. כלומר, הוא הפך מאדם שחייב רבע מיליון שקלים לאחד שיכול לשים את צרותיו הכלכליות מאחור. 

 

סיפור זה מבהיר היטב מדוע הרפורמה החדשה בהליכי פשיטת הרגל טומנת בחובה אור חזק ובוהק בקצה המנהרה. אור אשר מבטיח במידה רבה שהחייב יחזור לשגרה כלכלית (ואישית) בתוך תקופה קצרה וחשוב מכל – מוגדרת מראש. 

 

 

איך מוחקים חובות בקלות וביעילות

מאת: עו"ד צבי וישנגרד

 

פרטי יצירת קשר:

 

רח' ההסתדרות 26

פתח תקווה

טל: 03-978-6685

 

 

הודעתך נתקבלה בהצלחה

bottom of page